Spørsmål og svar

Hvor stort er gravminnet?

Gravminnet er 69 cm høyt og 50 cm bredt. Tykkelsen er på 25 cm. Tykkelsen er på 25 cm for at det skal være fint å sette lys, eller andre ting inni gravminnet. Vi synes det er viktig at gravminnet er høyere enn det er bredt, slik at formen løfter seg oppover og gir en lett og åpen kvalitet.

Hvor lang er leveringstiden?

Leveringstiden er normalt mellom 6-8 uker fra oppsettet på navneplaten er bestemt, og kontrakt er underskrevet, til det er montert på gravlunden. Det kan ta noe lenger tid i forbindelse med produsenters ferietid, eller eventuell produksjonsstans hos leverandør. Om du har ønsker om spesiell leveringsdato, kan du informere oss om dette, slik at vi kan levere den til den tiden du ønsker.

Kan vi være sikre på at gravminnet vil bli godkjent av gravferdsetaten?

Vi har nå levert  og satt opp gravminner over hele Norge, og bare fått positive reaksjoner fra gravferdsetatene. Vi har fått godkjent alle søknader til nå, og også  fått en godkjenning av nasjonale gravplassmyndigheter.
I september 2017 vant vi tredje plass i Nordisk gravminnekonkurranse, som var arrangert av gravferdsmyndighetene i de nordiske landene. Begrunnelsen for konkurransen var at de ønsker et større mangfold på gravplassene.

Vil gravminnet være like blankt etter noen år?

Ja, det vil det. Syrefast stål er korrosjonsbestandig, og behøver ingen ekstra overflatebehandling for å beholde sin glans og anvendelighet i lang tid.

Det kan likevel være nødvendig med vedlikehold. Alle gjenstander som står ute trenger å vaskes av og til. Lett vask med en myk klut og vann fra vannkannen på gravlunden er stort sett  tilstrekkelig til å fjerne smuss. Å smøre den inn med poleringsvoks etter et år eller to gir en beskyttende hinne som gjør den lettere å holde ren. Vi sender Autosol som vi anbefaler til dette, når gravminnet er montert på gravlunden. 

Syrefast stål brukes f.eks på bygningsfasader, gelendere, og skulpturer, som er beregnet på å stå ute i mange årtier.

Om man ønsker å rengjøre med kost, er en oppvaskkost i plast fin å bruke på mønstret rustfritt stål. Det må ikke brukes skrubber av metalltråd, stålull eller metallbørster på syrefast stål. I tillegg til å ripe overflaten, kan de legge igjen partikler av kullstål, som forårsaker rustflekker, når overflaten blir våt. 

Hva kan man gjøre hvis det skulle komme en ripe i stålet?

Måten ståloverflaten er pusset på gjør at mindre riper i stålet ikke blir så synlige. Vi sender med poleringsmiddelet Autosol som kan brukes til å pusse stålet med for hånd hvis det kommer flekker eller urenheter på stålet. Større riper må fjernes med vinkelsliper og poleringspad, men ved vanlig bruk, vil det sjelden være behov for dette. I så fall ta kontakt med oss.

Hvilken type stål er brukt til gravminnene

Vi bruker  AISI 316 som  er sertifisert. Stålets rustfrie egenskap er et resultat av at det er legert med krom. Når dette gjøres, oppstår det en usynlig, beskyttende hinne, som øker stålets motstandskraft mot korrosjon. I syrefast stål er det i tillegg tilsatt molybden som er med på å øke stålets motstandskraft. Syrefast stål inneholder også mindre karbon enn alminnelig rustfritt stål. Dette gjør at stålet kan utsettes for større kjemiske påkjenninger

Hva skjer når vi trenger en  navnetilføyelse  på gravminnet?

Navneplaten er festet til gravminnet med skruer, slik at man kan skru av den gamle platen og erstatte den med en ny navneplate med navnetilføyelse.

Ta kontakt med oss, så lager vi forslag til nytt oppsett for navneplaten, og bestiller en ny.

Du kan velge om du vil skifte navneplaten selv eller om vi skal få ordnet dette.

 

 

Ønsker du å minnes en kjær person med
en spesiell og eksklusiv gravstein?

Kontakt oss på telefon  482 97 033 for en uforpliktende prat!