Turid Uldal

Gjenskinns første minnelund

Turid sliper et av monumentene på Gjenskinns minnelund på Grefsen kirkegård.

Turid Uldal jobber i hovedsak med kunst i offentlige rom, og har hatt mange oppdrag på skoler, kulturhus og andre institusjoner både privat og offentlig. Hun jobber innenfor et bredt spekter av uttrykksformer, men har jobbet mye med ulike arbeider i syrefast stål og lakkert metall. Fokus på gode materialkvaliteter, funksjonalitet og at kunstverkene skal kommunisere med omgivelsene og brukerne har vært viktige fokus hun har tatt med seg inn i utviklingen av Gjenskinn gravminner.

Uldal samarbeider med Gita S. Norheim både med kunst og designprosjekter. Sammen startet de Gjenskinn gravminner AS, som produserer gravstøtter i rustfritt stål og minnelunder.

Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1981-1985,
NID, National Institute of Design, India 1985-86,
Vestlandets kunstakademi 1986-90.
Hun jobber også som lærer på KIB, Kunstskolen i Bergen

«Vannfall» - Smidsrød helsehus i Færder kommune (Nøtterøy)

«Vannfall» er plassert sentralt i atriet på Smidsrød Helsehus i i Færder kommune (Nøtterøy). Skulpturen har en rektangulær og høyreist hovedform som refererer til arkitekturens formspråk. Ved å jobbe i høydeformat står skulpturen tydelig fram i uterommet, og er godt synlig også innenfra bygget. Skulpturen er gjennomskåret av organiske ornamenter som skaper et skulpturelt rom som er både avgrensende og åpnende. Vi har brukt lokal flora som utgangspunkt: nyperosen med knopp blomst og frukt. Buene nederst i ornamenten kan assosieres til gamle buede steinbroer, kumlokk og ulike tekniske funksjoner som vi mennesker har skapt for å kunne utnytte vannets krefter. Slik sett har Vannfall flere lag av meningsbærende symbolikk.

Det stille uttrykket med sølvskimrende rustfritt stål på utsiden og sterke farger på innsiden gir et luftig uttrykk som også fungerer godt med uttrykket i det rennende vannet.

 

 

Kontakt oss på telefon 482 97 033 for en uforpliktende prat!

 

 

 

Gita Norheim og Turid Uldal samarbeider om mange kunst- og utsmykningsprosjekter.

Turid Uldal (t.v.) og Gita Norheim.