Om oss

Gjenskinn gravminner er et samarbeidsprosjekt mellom billedkunstnerne Gita S. Norheim og Turid Uldal.

Vi er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo og Bergen og jobber tverrfaglig med skulptur, tegning og grafisk design.

Vi har samarbeidet om kunst- og designprosjekter, som for eksempel:

  • Utsmykning ved Skien kulturskole
  • Ny-Krohnborg kultursenter, Bergen
  • Ladegården sykehjem, Bergen

Se gjerne våre hjemmesider som viser ulike kunstprosjekter, www.turiduldal.no og www.gita.no

Alle bildene på dette nettstedet er illustrasjonsfoto.

Her står våre gravminner i syrefast stål

Solgte gravminner

Gjenskinn gravminner finner du i hele Norge.

Om utviklingen av Gjenskinn

Utviklingen av  «Gjenskinn» begynte med et ønske om å lage et vakkert gravminne for en kjær person som gikk bort.

Vi ønsket å lage et gravminne i en teknikk som vi har brukt i flere kunstprosjekter - utskjæring i rustfritt, syrefast stål. Dette fordi vi så for oss mulighetene for å sette lys inni gravminnet, og fordi det ville bli et lyst, staselig og annerledes gravminne som skiller seg ut, uten at det pranger, blant tradisjonelle gravsteiner.

Etter mange gode tilbakemeldinger, ønsker vi å tilby flere muligheten til å velge en alternativ gravstein, hvor tradisjonen med å lage gravstøtte i metall er tatt opp igjen, men med de muligheter dagens teknologi gir.

 

Eksempel på en av våre utsmykninger

«Vannfall» er plassert sentralt i atriet på Smitsrød Helsehus i Nøtterøy kommune. Skulpturen har en rektangulær og høyreist hovedform som refererer til arkitekturens formspråk. Ved å jobbe i høydeformat står skulpturen tydelig fram i uterommet, og er godt synlig også innenfra bygget. Skulpturen er gjennomskåret av organiske ornamenter som skaper et skulpturelt rom som er både avgrensende og åpnende. Vi har brukt lokal flora som utgangspunkt: nyperosen med knopp blomst og frukt. Buene nederst i ornamenten kan assosieres til gamle buede steinbroer, kumlokk og ulike tekniske funksjoner som vi mennesker har skapt for å kunne utnytte vannets krefter. Slik sett har Vannfall flere lag av meningsbærende symbolikk.

Det stille uttrykket med sølvskimrende rustfritt stål på utsiden og sterke farger på innsiden gir et luftig uttrykk som også fungerer godt med uttrykket i det rennende vannet.

Om Turid Uldal og Gita S. Norheim

Gjenskinn gravminne med i Gründerboken

Gründerboken (2018) er en samling feelgood-fortellinger om hvordan alt fra elleville ideer til knallhardt arbeid har ført til million- og milliardbutikk Dette er ingen ABC om hvordan man kan lykkes som gründer, men den gir svar på hva investorer i tidligfasen leter etter, og hva Innovasjon Norge tenner på. Våre gravminner har et kapittel i boken.

 

 

Kontakt oss på telefon 482 97 033 for en uforpliktende prat!