Noen av våre andre prosjekter

Turid Uldal og Gita S. Norheim har hatt en rekke utsmykningsoppdrag i tillegg til gravminnene – i fellesskap eller hver for seg. På skoler, barnehager og kommunale bygg rundt i hele Norge kan du se kunst i det offentlige rom signert Turid og Gita. De er opptatt av å lage kunst som skaper gode opplevelser i livets ulike faser.

Turid og Gita jobber mye med skulpturer som er skåret ut i syrefast stål i kunstverkene sine. Det var en av grunnene til at de  i 2015 begynte å lage gravminner og monumenter i syrefast stål også.

Nedenfor finner du noen eksempler.

Minnesmerke på Sandvika videregående skole

Minnesmerke Sandvika videregående skole

Minnesmerket for Johanne Zhangjia Ihle-Hansen og Margrethe Bøyum Kløven på Sandvika videregående skole i Bærum.
Foto: Gjenskinn gravminne

 

Minnesmerke Sandvika videregående skole

Foto: Gjenskinn gravminne

 

Kunst i det offentlige rom

«Vannfall» er plassert sentralt i atriet på Smidsrød helsehus i Færder kommune (Nøtterøy). Skulpturen har en rektangulær og høyreist hovedform som refererer til arkitekturens formspråk. Ved å jobbe i høydeformat står skulpturen tydelig fram i uterommet, og er godt synlig også innenfra bygget. Skulpturen er gjennomskåret av organiske ornamenter som skaper et skulpturelt rom som er både avgrensende og åpnende. Vi har brukt lokal flora som utgangspunkt: nyperosen med knopp blomst og frukt. Buene nederst i ornamenten kan assosieres til gamle buede steinbroer, kumlokk og ulike tekniske funksjoner som vi mennesker har skapt for å kunne utnytte vannets krefter. Slik sett har Vannfall flere lag av meningsbærende symbolikk. Det stille uttrykket med sølvskimrende rustfritt stål på utsiden og sterke farger på innsiden gir et luftig uttrykk som også fungerer godt med uttrykket i det rennende vannet.

 

Utsmykning på Rødtindhallen utenfor Tromsø.

Minnelunder

Navnet minnelund på Gaupne kirkegård (Luster kommune)

Detalj av navnet minnelund på Gaupne kirkegård (Luster kommune).

 

Navnet minnelund på Grefsen kirkegård

Navnet minnelund på Grefsen kirkegård i Oslo.

På Grefsen gravlund i Oslo står det tre monumenter med plass til 100 navneplater på hvert monument. Vi har også laget et monument til anonym minnelund. Monumentene står mellom trærne like innenfor hovedinngangen. De som har sett våre gravminner i rustfritt stål, vil gjenkjenne designelementer fra disse.

 

 

 

 

Ønsker du å minnes en kjær person med
en spesiell og eksklusiv gravstein?

Kontakt oss på telefon  482 97 033 for en uforpliktende prat!